Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi obiectivul ca 70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19 până la vacanţa de Ziua Independenţei din 4 iulie, el cerând să fie imunizaţi mai ales tinerii de 20-30 de ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden, care a făcut din combaterea coronavirusului principala prioritate a administraţiei sale, anunţate anterior ţinta ca 4 iulie să fie data la care americanii să se poată aduna în grupuri mici, pentru a semnala revenire la o normalitate.

Noul obiectiv al lui Biden vine în timp ce administraţia se confruntă cu provocări în creştere, deşi nu neaşteptate, de a vaccina persoanele care au ezitări referitoare la vaccinare.

Noua ţintă ia în considerare acea realitate.

”Acum, că avem stocuri de vaccinuri, ne-am concentrat să convingem şi mai mulţi americani să vină şi să primească vaccinul care le este disponibil”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă, la anunţarea obiectivului.

"Dacă vom reuşi în acest efort ... atunci americanii vor fi făcut un pas serios spre revenirea la normalitate".

Noul obiectiv al lui Biden include vaccinarea completă a 160 de milioane de adulţi până pe 4 iulie.

Un oficial al administraţiei a declarat reporterilor că în acest moment 105 milioane de americani sunt complet vaccinaţi şi mai mult de 56% dintre adulţii americani, sau 147 de milioane de oameni, au primit cel puţin o doză.

"Există o mulţime de tineri, în special cei de 20 şi 30 de ani, care cred că nu au nevoie de el. Ei bine, vreau să fiu absolut clar: trebuie să vă vaccinaţi", a spus Biden.

Obiectivul preşedintelui ar fi ca aproximativ jumătate din întreaga populaţie americană să fie vaccinată până la începutul lunii iulie. Oficialii americani se pregătesc să administreze vaccinuri adolescenţilor odată ce vor fi aprobate de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA).

Pentru a îndeplini obiectivul preşedintelui, guvernul va lucra pentru a face vaccinurile şi mai accesibile, ca mii de farmacii să permită programări şi să folosească Agenţia Federală de Management al Urgenţelor (FEMA) ”pentru a sprijini mai multe clinici pop-up”, a anunţat Casa Albă a într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.