Jucătoarea cehă Barbora Strycoiva, fostă numărul 1 mondial în proba de dublu, a anunţat că se retrage din tenis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragi fani ... sau ar trebui să spun prieteni. Aşa cum poate aţi auzit, mi-am anunţat retragerea din tenisul profesionist, astăzi. Pare ciudat. Până acum, tenisul era singura lume pe care o cunoşteam. Am avut întotdeauna o dragoste enormă pentru acest sport uimitor. Chiar dacă toată durerea, lacrimile, renunţarea şi transpiraţia, toate marile momente şi victoriile au meritat! Nu am planificat niciodată să-mi închei cariera în timpul unei pandemii. Cu toate acestea, unele momente din viaţă pur şi simplu nu pot fi planificate şi sunt foarte entuziasmată de următorul meu rol de mamă. Nu înseamnă că voi accepta faptul că nu mi-am jucat ultimul meci în faţa unui public. Odată ce este posibil, voi juca un ultim meci... în faţa voastră. Să-mi iau rămas bun", a spus ea, pe reţelele de socializare.

Semifinalistă la simplu şi campioană la dublu, la Wimbledon, precum şi medaliată cu bronz la JO de la Rio şi componentă a echipei Cehiei de Fed Cup, care a câştigat şase trofee în ultimii zece ani, jucătoarea de 34 de ani nu a mai participat la niciun turneu de la Australian Open.

Ea şi-a anunţat sarcina în martie, spunând că se aşteaptă ca primul ei copil să vină pe lume în septembrie.

Fostă numărul 16 WTA, cea mai înaltă clasare în ierarhie mondială, Strycova a cucerit două titluri de simplu (Linz - 2017 şi Quebec City - 2011) şi 31 de dublu. Ea a câştigat 12 milioane de dolari din tenis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.