Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, anunţă că va cere Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate verificarea documentelor medicale în cazul unora dintre angajaţii Poliţiei Locale Ploieşti, în condiţiile în care a constatat că unu din zece angajaţi de la Ordine Publică a prezentat acte medicale conform cărora pot fi încadraţi în muncă doar pe timp de zi. Edilul mai reclamă că, după ce mobilierul stradal din oraş a fost vandalizat, a mers pe jos prin oraş şi nu a întâlnit nici măcar un poliţist local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom trimite o adresă către CAS pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemană poliţiştil locali. Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei. Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei. Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare. Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta. (...) Nu se poate...Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă", a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, marţi, într-o conferinţă de presă.

Edilul, cunoscut ploieştenilor pentru faptul că se deplasează frecvent prin oraş pe jos, precizat că a mers zilele trecute timp de o oră prin oraş fără a vedea un poliţist local la datorie, în condiţiile în care cu două zile înainte în oraş mobilierul stradal fusese vandalizat.

El a menţionat că graficul poliţiştilor locali arăta că aceştia ar fi trebuit să fie la datorie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.