O pictură în ulei ce reprezintă portretul comediantului Micutzu, pe numele real Cosmin Nedelcu, este primul articol scos la licitaţie în campania „Filme pentru filme”. Tabloul a fost donat chiar de protagonist pentru susţinerea şi încurajarea producţiei de filme independente româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia a fost deschisă marţi, la ora 09.00, pe pagina de Facebook a campaniei, şi va fi activă până vineri, la ora 23:59.

Tabloul vine însoţit de un autograf şi un mesaj din partea lui Cosmin Nedelcu, certificând astfel autenticitatea lucrării.

Oricine doreşte să participe la această licitaţie o poate face printr-un comentariu care să conţină suma în lei. Preţul de pornire este 2.500 de lei.

„Filme pentru filme” este o campanie nonprofit pentru sprijinirea, încurajarea şi susţinere a producţiei de filme independente româneşti. Campania vine ca răspuns la contextul dificil în care se află industria de film românească şi este iniţiată de regizoarea şi producătoarea Victoria Baltag, mentor academic la Universitatea din Birmingham, împreună cu Asociaţia Neguvernamentală Connections.

Săptămânal, vor fi scoase la licitaţie, pe pagina de Facebook a campaniei, articole din lumea filmului donate de actori, regizori, comedianţi, fotografi, case de producţie sau  de susţinători ai filmului. Preţul de ponire pentru fiecare articol scos la licitaţie este decis de fiecare donator.

Până în prezent, au oferit obiecte Cosmin Nedelcu, Şerban Pavlu, Dragoş Bucur, Mugur Mihăescu, Andi Vasluianu, Marius Stan, Cristi Puiu, Ion Caramitru, Ştefan Iancu, Victor Rebengiuc, Teo, Vio & Costel, Jesús del Cerro, Red Goblin, 101 Figurine, Dumitru Prunariu, Isabela Iacupovici, Eduard Cîrstea, Călin Tîmb, Cristian Filip şi Benny Adegbuyi, potrivit unui comunicat.

„Filme pentru filme” este o campanie pilot care se va desfăşura, pentru început, pe o durată de 30 de săptămâni din ziua lansării, cu posibilitatea prelungirii pe o durată nedeterminată, în funcţie de numărul donaţiilor ulterioare. 

Fiecare articol din cadrul campaniei va fi dezvăluit individual în ziua începerii licitaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.