Bill Gates, cofondatorul Microsoft, şi Melinda French Gates s-au angajat să-şi continue împreună activitatea filantropică în cadrul fundaţiei lor, în pofida dovorşului lor, după 27 de ani de căsătorie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, una dintre cele mai puternice şi influente în domeniul sănătăţii publice mondiale, a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro) în acest domeniu în ultimii 20 de ani.

Cuplul anunţă într-o cerere comună de divorţ că a ajuns la un acord asupra împărâirii bunurilor conjugale.

Niciun detaliu din acest acord nu a fost divulgat în cererea de divorţ pe care cei doi au depus-o la un tribunal din Seattle.

Bill Gates, în vârstă de 65 ani, şi soţia sa, Melinda French Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au întâlnit după ce aceasta din urmă s-a angajat la Microsoft ca şefă de produs. Ei s-au frecventat timp de câţiva ani înainte să se căsătorească, în ianuarie 1994, în Hawaii.

Ei au trei copii.

Fundaţia cu scop nelucrativ, lansată în 2000, este cea mai mare fundaţie filantropică privată din Statele Unite şi una dintre cele mai importante din lume.

Ea are active estimate la 43,3 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2019, potrivit ultimelor date financiare postate pe site.

În perioada 1994-2018, cuplul a făcut donaţii în valoare de peste 36 de miliarde de dolari fundaţiei cu sediul la Seattle, se precizează pe site.

Investitorul american Warren Buffett a anunţat anul trecut că a donat acţiuni ale fundaţiei sale, Berkshire Hathaway, în valoare de peste două miliarde de dolari Fundaţiei Gates, în cadrul unui plan de donare a întregii sale averi înainte de moarte.

Fundaţia Gates a anunţat, într-un comunicat separat, că cei doi rămân copreşedintele şi administratorul organizaţiei.

”Ei vor continua să muncească împreună în vederea elaborării şi aprobării strategiei fundaţiei, apărării intereselor fundaţiei şi definirii direcţiei generale a organizaţiei”, se precizează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.