Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pe numele cetăţeanului afgan care a ucis un migrant pe o stradă din apropierea Gării de Nord din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În data de 27.04.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, în lipsă, faţă de inculpatul A.F., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi tentativă de omor. În fapt, s-a reţinut că în cursul după-amiezii de 19.04.2021, în jurul orei 16.00, inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.
 
Procurorii au stabilit că bărbatul şi-a înjunghiat mortal victima, apoi a fugit.
 
"În acelaşi context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale. După comiterea faptelor, inculpatul A.F. a fugit şi s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, iar până la acest moment procesual nu s-a reuşit depistarea şi audierea sa, astfel că în data de 28.04.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul A.F., în lipsă”, se mai arată în comunicat.
 
Joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului, în lipsa sa, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului.
 
Cercetările continuă în acest caz.
 
Poliţiştii au făcut publică fotografia bărbatului şi au făcut apel la oameni să sune la numărul de urgenţe 112 sau la cea mai apropiată secţie de Poliţie, dacă îl văd.
 
În 19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, după un scandal între două grupuri de migranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara.
 
Sute de migranţi au fost adunaţi din zona Gării de Nord şi alte câteva sute din întreg oraşul şi cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi în legătură cu cele întâmplate. Ulterior, patru dintre cei şase suspecţi în cazul acestei crime au fost găsiţi de poliţişti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.