Populaţia chineză a continuat să crească în 2020, a anuţat joi Biroul Naţional chinez de Statistică (BNS), după ce Financial Times a dezvăluit un declin al populaţiei chineze pentru prima oară după o jumătate de secol, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Financial Times (FT) dezvăluia marţi, citând surse apropiate recensământului, că populaţia chneză a scăzut în 2020 sub pragul de 1,4 miliarde de locuitori atins în 2019.

”Din câte ştim noi, în 2020 populaţia nostră a continuat să crească”, reacţionează într-un scurt comunicat BNS.

Date detaliate urmează să fie publicate odată cu rezultatul acestui recensământ, care se efectuează din zece în zece ani, precizează BNS.

Subiectul demografic este foarte sensibil pentru Guvernul de la Beijing.

China se confruntă cu o îmbătrânire accelerată a populaţiei, şi o scădere ratei natalităţii.

În 2020, numărul naşterior a scăzut faţă de nivelul din 2019 cu 15%, la 10,035 milioane, a anunţat Ministerul chinez al Securităţii Publice.

BNS nu a precizat joi dacă această creştere a populaţiei a fost înregistrată faţă de nivelul din 2019 sau faţă de nivelul din 2010 - ceea ce înseamnă că populaţia ar fi putut să crească faţă de nivelul din deceniul precedent, dar să scadă anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.