Senatoarea Diana Şoşoacă a precizat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al forului legislativ de a o sancţiona cu avertisment scris şi a adăugat că acesta este „un precedent periculos” care deschide calea unei dictaturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie. Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat Diana Şoşoacă miercuri la Parlament. 

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost sancţionată cu avertisment public-scris, a anunţat luni vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a mai spus că „astăzi, în plenul Senatului, avem o situaţie fără precedent”. această sancţiune înseammnă că vreme de trei luni de zile, senatorul sancţionat nu poate să reprezinte intern şi internaţional interesele alegătorilor, inclusiv prin luări de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.