Pompierii au stabilit că incendiul de amploare care a cuprins şi a distrus o hală de 1.500 de metri pătraţi din localitatea buzoiană Frasinu, unde erau depozitate tone de materiale reciclabile, a fost provocat de scântei mecanice de la un utilaj. Incendiul a generat un nor imens de fum deasupra zonei şi a necesitat intervenţia a peste 30 de pompieri din Buzău şi Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu, cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteile mecanice provenite de la un utilaj folosit în procesul de reciclare. 

"La locul intervenţiei acţionează în continuare 6 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, ard mocnit materiale reciclabile si jarul provenit din incendiu. Între timp, având în vedere că flăcările nu se mai manifestă violent, a fost efectuată cercetarea la faţa locului din care a rezultat cauza probabilă de incendiu, şi anume scântei mecanice provenite de la un utilaj folosit în procesul de reciclare", a declarat Pârvu.

În paralel, comisarii Gărzii de Mediu Buzău au iniţiat verificări după incendiul izbucnit marţi seară.

Din primele date, reciclatorul ar avea toate autorizaţiile necesare, dar sunt aşteptate concluziile preliminare ale verificărilor făcute de Garda de Mediu Buzău.

Incendiul de la depozitul de material reciclabile de la ieşire din Buzău a izbucnit marţi seară. O hală de circa 1500 de metri pătraţi în care erau peturi, alte deşeuri de plastic şi cartoane a fost cuprinsă de foc.  În sprijinul pompierilor de la Buzău au intervenit şi pompierii din Prahova, dar şi Primăria Buzău a trimis maşini cu apă.

Intervenţia a fost dificilă pentru că în zonă nu sunt hidranţi de la care să se fi alimentat maşinile pompierilor, şi, în plus, vântul sufla cu putere.

În urma incendiului nu s au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, hala fiind distrusă, la fel şi două autovehicule parcate în curtea societăţii, care au ars. 

În ultimul an şi jumătate, este al patrulea incendiu de proporţii izbucnit în judeţul Buzău la firme de reciclare deşeuri. De fiecare dată, incendiile au fost de proporţii, au necesitat intervenţia a zeci de pompieri, inclusiv din judeţele învecinate, şi au generat nori imenşi de fum negru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.