Parlamentul Euroepan (PE) a aprobat acordul comercial încheiat de Uniunea Europeană (UE) cu Regatul Unit, care pune un punct final durerosului capitol al Brexitului, potrivit rezultatului unui vot anunţat în mod oficial miercuri, relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul a fost adoptat marţi seara, cu votul a 660 de eurodeputaţi. Cinci eurodeputaţi au votat împotriva ratificării, iar 32 s-au abţinut, dintr-un total de 697.

Premierul britanic Boris Johnson a salutat miercuri drept ”ultima etapă a unei lungi călătorii” ratificarea de către Parlamentul European a acordului comercial încheiat de Bruxelles cu Londra.

Acordul a fost încheiat la sfârşitul lui decembrie şi se aplica provizoriu de începutul acestui an.

El ”aduce stabilitate noii noastre relaţii cu UE, în calitate de partaneri comercial de o importnaţă vitală, aliaţi apropiaţi şi egali suverani”, apreciază într-un comunicat Boris Johnson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.