Un imens nor de nisip ”apocaliptic” ”înghite” locuinţe, clădiri şi fabrici, într-un impresionant fenomen meteorologic observat în China, în provincia Gansu (nord-vest), şi cauzează poluare şi accidente rutiere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste furtuni de nisip sunt frecvente în partea de nord a Chinei, primăvara.

Impresionantul nor galben, observat duminică în comitatul Linze, a fost imortalizat din aer şi relevă dimensiunea evenimentului.

Televiziunea naţională chineză CCTV a anunţat că mai multe accidente rutiere au avut loc din cauza vizibilităţii reduse.

Meteorologii i-au îndemnat pe locuitori să rămână în casă şi să închidă ferestrele.

Alte fenomene de acest fel erau prevăzute marţi.

Furtuni de nisip care au loc în China sunt adesea originare din deşertul Gobi, situat între China şi Mongolia.

În martie, o furtună de nisip a atins Beijingul - cea mai puternică furtună de nisip din ultimul deceniu care a atins capitala.

Cerul a devenit brusc galben, poluarea atmosferică a crescut, iar companiile aeriene au fost nevoite să-şi anuleze anumite zboruri.

În vederea limitării acestor furtuni, autorităţile reîmpăduresc, de mai multe decenii, zone de la periferia deşerturilor, cu scopul de a crea o un ”Mare Zid Verde” care să blocheze nisipul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.