Porsche, divizia de automobile sport de lux a grupului Volkswagen, intenţionează să construiască în Germania o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice, a declarat directorul general al companiei, Oliver Blume, publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii europeni de maşini, care se bazează în principal pe furnizorii de baterii din Asia, caută să-şi reducă dependenţa de străinătate, având în vedere creşterea producţiei de maşini electrice, pentru a respecta normele de mediu mai dure din Uniunea Europeană.

"Celulele de baterii sunt o tehnologie cheie pentru industria auto din Germania, pe care trebuie să o avem şi în ţara noastră", a declarat Oliver Blume ziarului, într-un interviu care va fi publicat duminică.

”Porsche vrea să joace un rol de pionierat în acest sens”, a spus el, adăugând că fabrica de celule de baterii va fi construită în oraşul şvab Tuebingen.

Porsche va achiziţiona baterii pentru automobile electrice de la compania-mamă Volkswagen, care intenţionează să construiască o jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

”Dar va exista, de asemenea, un segment pentru celulele de baterii performante. Este un domeniu Porsche. La fel cum am dezvoltat motoare cu ardere internă de înaltă performanţă, acum vrem să fim în fruntea bateriilor de înaltă performanţă", a spus Blume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.