Ludovic Orban a declarat că în cele din urmă, în urma discuţiilor, coaliţia a ajuns la o înţelegere care speră să funcţioneze şi să stea în picioare. „Mă bucur că am depăşit săptămâna trecută care a fost una mai tensionată”, a adăugat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă bucur că am depăşit săptămâna trecută care a fost una mai tensionată. Până la urmă am ajuns la o înţelegere care sper să funcţioneze, să stea în picioare. Sunt convins că lucrurile vor merge mai bine. Chiar discut foarte des cu premierul. Este normal pentru că e un Guvern de coaliţie. Sunt convins că performanţa Guvernului va creşte pe măsură ce lucrurile se aşează”, a afirmat Ludovic Orban vineri într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Dolj.

El a mai spus că trebuie întotdeauna discutat şi negociat într-un Guvern de coaliţie, pentru că „nu poate fiecare să zică faptul că deţine adevărul absolut”.

„Orice situaţie de dispută aduce posibilitatea de a îmbunătăţi anumite lucruri care nu funcţionează foarte bine. Eu cred că, după ce am depăşit acest impas, a fost un impas destul de dificil, lucrurile vor merge mai bine, sigur că în condiţiile date. Acolo e un act adiţional la protocol care vorbeşte de solidaritate, de susţinere reciprocă, de neatacarea colegilor, cu atât mai puţin a premierului, vorbeşte de procedura de revocare a unui ministru, care trebuie să parcurgă anumiţi paşi, o informare, o evaluare obiectivă, cu argumentele pentru revocare şi o discuţie în coaliţie, adică s-au făcut nişte paşi înainte, care zic eu că pot să ducă la o îmbunătăţire a funcţionării. Acum depinde de bunăvoinţa tuturor partenerilor, întotdeauna într-un Guvern de coaliţie nu poate fiecare să zică faptul că deţine adevărul absolut. Totdeauna trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie căutate soluţiile rezultate în urma discuţiilor, soluţiile comune care pot să reprezinte agenda şi publicul fiecăreia dintre formaţiunile aflate în coaliţie”, a completat liderul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.