Peste doar câteva zile se vor afla câştigătorii celei de-a 93-a ediţie a Premiilor Oscar, cel mai prestigios eveniment din industria cinematografică globală. Premiile Academiei Americane de Film vor fi acordate în cadrul unei ceremonii organizate în condiţii speciale, din cauza contextului global aparte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii promit, însă, 3 ore de divertisment de foarte bună calitate, un show total creat ca un film în sine. Printre prezentatori se anunţă nume celebre precum Brad Pitt, Harrison Ford, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett sau Halle Berry.

Pumnii strânşi pentru Colectiv!

Extraordinar este că faptul că, pentru prima dată, România este reprezentată de un film la Premiile Oscar. Mai mult decât o simplă premieră în acest sens, avem o dublă nominalizare pentru producţia Colectiv, regizată de Alexander Nanau. Filmul spune povestea dramatică din clubul Colectiv din Bucureşti, care a zguduit din temelii societatea românească. Colectiv se bucură deja de succesul criticilor, primind deja premiul pentru Cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film.

Acum, Colectiv candidează din nou pentru un astfel de premiu, având cotă 9.00 la pariuri online Oscar 2021 pentru a fi desemnat şi aici Cel mai bun documentar. Mai multe şanse au, însă, My Octopus Teacher - cotă 1.20 şi Time - cotă 5.00. La categoria Cel mai bun film internaţional (film străin), Colectiv are cotă 13.00. Marele favorit este Another Round, cotă 1.08, urmat de Quo Vadis, Aida?, cotă 7.50.

Cele mai aşteptate categorii la Premiile Oscar sunt, fireşte, secţiunile Cel mai bun film, Cel mai bun actor şi Cea mai bună actriţă. Românii pot creşte adrenalina, plasând pariuri online la agenţia de pariuri Unibet, care a pregătit cote pentru toate categoriile Oscar, ilustrând şansele de câştig la fiecare dintre categorii, însă oricând pot apărea mari surprize, aşa cum s-a întâmplat la cele mai multe ediţii de Oscar.

Filmul anului va fi, cel mai probabil, Nomadland - cotă 1.15 pe platforma unibet.ro. Acest film concurează cu The Trial of the Chicago 7 (cotă 7.00), Minari (cotă 15.00) şi Promising Your Woman (cotă 18.00). La secţiunea Cel mai bun actor, de asemenea avem un mare favorit: Chadwick Boseman (cotă 1.07), pentru prestaţia din Ma Rainey's Black Bottom. Din păcate, Chadwick Boseman nu mai este în viaţă, fiind răpus de cancer la vârsta de doar 43 de ani...

Pentru premiul de Cea mai bună actriţă în rol principal, cotele sunt foarte strânse: Carey Mulligan (Promising Young Woman) - cotă 2.25, Viola Davis (Ma Rainey's Black Bottom) - cotă 3.00, Frances McDormand (Nomadland) - cotă 5.00 şi Andra Day (The United States vs. Billie Holiday) - cotă 7.00. Excelentă este cota afişată de Unibet pentru Frances McDormand, eroina din filmul Nomadland fiind considerată de mulţi dintre specialişti favorită la marele premiu.

Gala de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film 2021 va putea fi urmărită pe Voyo.ro în direct, pe 26 aprilie, ora 03:00. La TV, show-ul va fi difuzat în reluare de postul de televiziune Pro Cinema. Premiile Oscar din acest an vizează filme lansate în perioada 1 ianuarie 2020 - 28 februarie 2021.

Locaţia de desfăşurare este cea clasică, Dolby Theatre din Los Angeles, dublată însă de o altă locaţie - Union Station Los Angeles. Mai mult decât atât, vor fi amenajate studiouri şi în Londra şi Paris, pentru oaspeţii care nu vor ajunge în SUA la marele eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.