O tânără de 18 ani şi mama ei au fost arestate, iar prieten al lor a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar de proxenetism după ce anchetatorii au stabilit că în decursul a mai multor ani cei trei au trimis să se prostitueze numeroase tinere, atât în România cât şi în mai multe ţări din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Buzău, cei trei au fost arestaţi în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate joi în municipiul Buzău şi în localitatea Balta Albă, la adrese folosite de cei trei membri ai grupării.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015- 2021, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, din Balta Alba şi Râmnicelu, ar fi determinat şi înlesnit  practicarea prostituţiei mai multor tinere, în România şi pe teritoriul altor state europene, obţinând foloase materiale. Cele mai multe victime sunt din Buzău şi Brăila, iar ele erau prietene de*ale tinerei de 18 ani, membră a grupării. Fetele erau trimise să se prostitueze atât în Buzău, cât şi în mai multe ţări europene precum Germania, Spania, Italia ori Franţa.  

Bănuiţii ar fi obţinut beneficii materiale şi financiare de aproximativ 20.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, ieri, poliţiştii au ridicat înscrisuri, 3.000 de lei, bijuterii şi telefoane mobile.

De asemenea, au fost puse în executare 17 mandate de aducere, persoanele fiind duse la sediul poliţiei în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, pentru proxenetism. Ulterior, instanţa a emis pe numele celor două femei mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, faţă de bărbat cercetările fiind continuate sub măsura arestului la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.