Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş arestaţi preventiv în dosarul morţii bărbatului de 63 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost imobilizat de agenţi pe o terasă din Piteşti, au fost scoşi din arest, instanţa de apel la decizia preventivă dispunând în cazul lor arestul la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru 30 de zile, în cazul celor doi poliţişti din Inspectoratul Judeţean Argeş acuzaţi de moartea unui bărbat pe care l-au pus la pământ şi imobilizat, pe o terasă din Piteşti, şi arestaţi preventiv, prin decizie a Tribunalului Argeş, în 19 aprilie.
 
Soluţia dispusă joi de instanţa de apel este definitivă. Cei doi poliţişti au interdicţia de a comunica între ei, cu familia bărbatului decedat sau cu martorii la incident. 
 
Magistraţii Tribunalului Argeş au dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi poliţişti care fuseseră reţinuţi în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în urma intervenţiei agenţilor, ambii fiind acuzaţi de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. 
 
Săptămâna trecută, un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.
 
Iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.
 
După decizia privind arestarea preventivă, unul dintre agenţi a ieşit la pensie, iar contractul de muncă al celuilalt a fost suspendat.

Şi doi subofiţeri jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş sunt cercetaţi în acest caz, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti. Unul dintre jandarmi a fost reţinut. 

"La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I" Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti", se arăta într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 
Miercuri, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru purtare abuzivă şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte şi reţinerea pentru 24 de ore unuia dintre militarii jandarmi.
 
"În fapt, s-a reţinut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflaşi în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment în cauză, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză", scria în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.