Încă un caz de şoc anafilactiv a fost înregistrat în judeţul Braşov, la un bărbat de 31 de ani, vaccinat cu serul Pfizer. Reacţia severă a apărut la cinci minyte de la vaccinare, pacientul fiind transportat la spital. Ulterior, pacientul a fost stabilizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 21.04.2021, un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune. Reacţia a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Bionvtech”, a transmis, joi, Prefectura Braşov.

Potrivit sursei citate, accinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.

”Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU.  Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, a mai transmis Prefectura.

O altă reacţie adversă severă a fost înregistrată, în 20 aprilie, la acelaşi centru de vaccinare, la un bărbat de 23 de ani.

Alte două reacţii adverse severe s-au înregistrat la o fată de 16 ani din judeţul Maramureş şi la o femeie din judeţul Olt.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.