Papa Francisc şi-a exprimat joi dorinţa de a vizita Libanul ”imediat ce se vor îndeplini condiţiile”, într-o întâlnire cu premierul libanez desemnat Saad Hariri, anunţă Vaticanul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei audienţe private de 30 de minute cu Saad Hariri, ”Papa şi-a reiterat apropierea faţă de poporul libanez, care trăieşte un moment de mare dificultate şi incertitudine şi a amintit responsabilitatea tuturor forţelor politice de a se angaja de urgenţă spre binele naţiunii”, le-a declarat unor jurnalişti şeful serviciului de presă la Vaticanului Matteo Bruni.

”Reafirmându-şi voinţa de a vizita ţara imediat ce se întrunesc condiţiile, Papa Francisc şi-a exprimat dorinţa ca Libanul, ajutat de comunitatea internaţională, să reînceapă să încarneze forţa cedrilor, diversitatea care din slăbiciune devine forţă, într-un mare popor reconciliat, cu vocaţia sa de a fi un pământ al întâlnirii, coabitării şi pluralismului”, a conchis Matteo Bruni.

După mai multe luni de blocaj şi în pofida unei crize care afectează Libanul, care are nevoie de un guvern capabil să lanseze reforme, partidele libaneze sunt împotmolite în continuare în negocieri interminabile şi îşi dispută repartizarea  portofoliilor ministeriale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.