Autorităţile au identificat două pete de culoare neagră, în Dana 94 a Portului Constanţa, în zona unde se află o barjă încărcată cu cărbune vrac, aparţinând unei firme româneşti. Au fost prelevate probe de apă şi o probă din marfa de pe barjă pentru continuarea verificărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral Constanţa, s-au deplasat în Dana 94 a Portului Constanţa. 
 
“Ajunsă la faţa locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparţine unei firme româneşti şi este  încărcată cu cărbune vrac.Existând suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecţia mediului, au fost prelevate patru probe de apă, şi o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de protecţia mediului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.