FIN- ECO, dezvoltatorul şi administratorul Depozitului Ecologic Zonal Braşov, a primit autorizaţia pentru depozitarea deşeurilor nepericuloase în cea de-a patra celulă din depozit, potrivit unui comunicat transmis, joi, de companie, care mai arată că noua celulă se întinde pe o suprafaţă de 2,4 hectare şi construirea ei a presupus o investiţie de 10 milioane de lei,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Operatorul Depozitului Ecologic Zonal Braşov, FIN-ECO, anunţă autorizarea celei de-a patra Celule pentru deşeuri nepericuloase. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 2,4 hectare şi se estimează că va avea o capacitate de preluare a deşeurilor pentru următorii 6 ani. Investiţia aferentă construirii celei de-a patra celule s-a ridicat la peste 10 milioane de lei, sumă asigurată din veniturile proprii ale operatorului”, a anunţat compania.

Autorizarea vine ca urmare a deciziei APM Braşov de emitere a acordului de mediu, la recomandarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Aceasta din urmă a comunicat public faptul că au fost îndeplinite toate condiţiile impuse de legislaţie şi a recomandat ca procedura de autorizare a noii celule să se desfăşoare simultan cu activitatea de depozitare. 

“Toate acţiunile privind construcţia şi operaţionalizarea Celulei 4 au fost efectuate în termen şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Operatorul a realizat şi prezentat studiile de impact necesare emiterii acordului de mediu, documente care atestă că prin funcţionarea Depozitului Ecologic Zonal Braşov nu se <<eliberează substanţe periculoase în concentraţii care pot determina riscuri semnificative asupra stării de sănătate a populaţiei din imediata sa vecinătate>>”, se mai arată în comunicat. 

Potrivit companiei, în prezent, Celula 3 a Depozitului Ecologic Zonal Braşov a atins un grad de umplere de aproximativ 99%, iar Celula 4 este pregătită pentru depozitare. “ În aceste condiţii şi în contextul în care supraîncărcarea Celulei 3 poate reprezenta un risc pentru siguranţa angajaţilor depozitului şi poate duce la incidente de mediu în măsură să polueze sau să aducă prejudicii comunităţilor din vecinătate, FIN-ECO S.A. urmează să decidă suspendarea activităţii de depozitare a deşeurilor în Celula 3 şi deschiderea Celulei 4”, se mai arată în comunicat.

Depozitul ecologic zonal Braşov de deşeuri nepericuloase a fost construit în anul 2002, din fondurile proprii ale FIN-ECO. Acordul de mediu a fost emis pentru 6 celule cu o capacitate totală de depozitare de 11.230.000 metri cubi. 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.