Constructorul european de aeronave Airbus a anunţat că vrea să înfiinţeze noi companii de aerostructuri în Franţa şi Germania. Noua companie din Franţa va reuni activităţile gestionate în prezent în cadrul Airbus în Saint-Nazaire şi Nantes, împreună cu cele ale Stelia Aerospace la nivel mondial, iar compania din Germania ar urma să reunească activităţile Stade şi Structure Assembly din Hamburg cu cele ale Premium Aerotec din Nordenham, Bremen şi, parţial, din Augsburg. Compania poartă totodată discuţii cu privire la platforma industrială în Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Airbus a oferit mai multe detalii partenerilor săi sociali în timpul unei reuniuni a Comitetului European de Întreprindere (SE-WC) cu privire la evaluarea în desfăşurare de către companie a configuraţiei sale industriale din Europa, în special în ceea ce priveşte activităţile de aerostructuri din Franţa şi Germania. Airbus şi-a reafirmat intenţia de a construi un lanţ valoric de asamblare a aerostructurilor mai puternic în întregul său sistem industrial în faţa partenerilor săi sociali şi consideră că asamblarea aerostructurilor este esenţială pentru activitatea sa”, a informat Airbus.

Airbus şi-a prezentat planurile de a crea două companii integrate de asamblare a aerostructurilor în centrul sistemului său industrial, pentru a consolida gestionarea fluxului de valoare şi pentru a pregăti compania pentru viitorul său pe termen scurt şi lung.

”Ca parte a acestor planuri, şi după finalizarea cu succes a procesului social în curs, noua companie din Franţa va reuni activităţile gestionate în prezent în cadrul Airbus în Saint-Nazaire şi Nantes, împreună cu cele ale Stelia Aerospace la nivel mondial. O altă companie din Germania ar urma să reunească activităţile Stade şi Structure Assembly din Hamburg cu cele ale Premium Aerotec din Nordenham, Bremen şi, parţial, din Augsburg, reechilibrând în acelaşi timp activităţile către partea superioară a lanţului valoric şi revizuind implicarea sa în producţia de piese de detaliu”, informează compania.

Aceste două noi companii de asamblare a aerostructurilor, ambele deţinute în totalitate de Airbus, nu vor mai fi furnizori ai Airbus, ci vor fi integrate în Airbus, simplificând atât coordonarea, cât şi interfeţele într-o nouă configuraţie industrială. De asemenea, statutul lor distinct le-ar permite să se concentreze pe segmentul lor industrial şi să fie mai eficiente şi mai agile, precizează reprezentanţii companiei.

Airbus intenţionează, de asemenea, să creeze un nou actor global în domeniul pieselor de detaliu, ancorat în Germania. Născută din actuala Premium Aerotec, această nouă entitate va fi mandatată să valorifice perspectivele semnificative de creştere pe termen lung cu Airbus, precum şi cu clienţii externi, atât pe platforme civile, cât şi militare.

”În Spania, Airbus continuă să lucreze la soluţii împreună cu partenerii săi sociali pentru a optimiza actuala configuraţie industrială şi de aerostructuri din zona Cadiz, pentru a asigura viabilitatea, rezistenţa şi competitivitatea acesteia în viitor”, arată compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.