Premierul francez Jean Castex a primit lenjerie intimă prin poştă, în cadrul unui protest al proprietarilor de magazine de profil, care au fost închise din cauza carantinei actuale pentru Covid-19, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activiştii cu o astfel de imaginaţie au publicat poze pe reţelele de socializare cu diferitele piese de lenjerie trimise lui Castex, puse într-un plic cu o scrisoare în care şi-au exprimat nemulţumirile.

Protestul, organizat de grupul Action Culottée, a fost declanşat după ce magazinele de lenjerie au fost incluse în categoria afacerilor neesenţiale şi au fost nevoite să se închidă pentru a reduce transmiterea Covid-19.

"Am reuşit să aducem numărul de participanţi la 200 de comercianţi cu amănuntul", a declarat pentru CNN Nathalie Paredes, proprietara magazinului Sylvette Lingerie din Lyon şi creatoarea proiectului.

”(Asta) înseamnă că 200 de chiloţi” au fost trimişi primului ministru, a spus ea.

Grupul lui Paredes a distribuit zeci de imagini online cu pachetele unice pe care Castex le-a trimis prin poştă. "Dorim să scoatem la iveală situaţia foarte critică prin care trec sute de magazine de lenjerie de corp din Franţa", a afirmat grupul într-un comunicat de presă.

"Florarii, librarii, coaforii şi magazinele de discuri au fost clasificate drept firme "esenţiale". Dar cum rămâne cu lenjeria de corp?. Nu este o chestiune de igienă şi protecţie? Nu este primul lucru pe care îl punem dimineaţa când ne îmbrăcăm? De ce departamentul nostru este neesenţial şi coafura esenţială?", a adăugat Paredes.

Scrisoarea inclusă în fiecare pachet îl îndeamnă pe Castex să reconsidere regulile carantinei.

"Adevărul este că TOŢI suntem esenţiali, domnule prim-ministru. Întreprinderile mici şi locale sunt preţioase. Ele contribuie la economia locală şi dau viaţă comunităţilor noastre", spune scrisoarea.

CNN a contactat biroul Castex pentru comentarii.

Franţa a revenit în carantină naţională pe 3 aprilie, închizând magazinele considerate neesenţiale, precum şi barurile, sălile de sport, muzeele şi teatrele. Dar magazinelor de cărţi şi muzică li s-a permis să rămână deschise.

Măsurile au fost anunţate după ce numărul cazurilor de Covid-19 au început să crească în toată ţara. Numărul deceselor din cauza Covid-19 confirmate în Franţa a depăşit săptămâna trecută 100.000, de la începutul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.