Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, de pe al doilea loc calificant disponibil la individual-compus, la CE de la Basel. Federaţia Română de Gimnastică a transmis un mesaj, miercuri seară, afirmând că Larisa Iordache a obţinut calificarea individuală la Jocurile Olimpice de la Tokio, graţie evoluţiei din calificările Campionatelor Europene de la Basel şi că a fost un drum lung şi anevoios, însă cu încredere, răbdare, perseverenţă şi multă muncă totul a prins contur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI FRG, după calificarea Larisei Iordache la JO: Iar visul a devenit realitate, calificare olimpică!

Cu un total de 54.698 puncte, Iordache a ocupat locul 4 în calificări, după trei rusoaice, şi a obţinut calificarea la Tokyo. Iordache s-a calificat deoarece dintre cele trei rusoaice doar una va merge la JO de la Tokyo.

Calificarea Larisei Iordache la JO a fost confirmată şi de COSR, pe contul său de Facebook. 

Conform regulamentului, la JO de la Tokyo ajung sportivele clasate pe primele două locuri în calificări la individual-compus, care nu au obţinut anterior ”biletele” la Olimpiadă.

România mai are doi gimnaşti calificaţi anterior la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.