Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţă că specialiştii din Universitatea Tehnică vor evalua, în mod voluntar, infrastructura din spitale pentru a detecta zonele unde există vulnerabilităţi în ceea ce priveşte siguranţa, colaborarea având loc după incendiile care au avut loc în spitale COVID în ultimele luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe termen mediu am început deja o colaborare cu Universitatea Tehnică prin care vor evalua infrastructura din spitale şi săptămâna viitoare vom programa o conferinţă de presă comună cu colegii de la Universitatea Tehnică pentru că efortul lor este unul deosebit, fac această muncă voluntar şi aş vrea, cumva, să le las scena”, a declarat noul ministru al Sănătăţii, miercuri, într-o conferinţă de presă. 
 
Ioana Mihăilă a precizat că încă din mandatului predecesorului său, Vlad Voiculescu, au început demersuri "în vederea ameliorării siguranţei din spitale”.
 
"Încă din luna februarie a fost semnat memorandumul prin care s-au alocat 50 de milioane de euro pentru asigurarea infrastructurii de gaze medicale şi infrastructurii electrice, precum şi pentru dotarea cu detectoare de fum şi detectoare de oxigen în secţiile ATI. Din a doua jumătate a lunii martie a început apelul de proiecte şi depunerea proiectelor, depunere care va fi deschisă până la finalul lunii decembrie”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.