Premierul Florin Cîţu a anunţat că aşteaptă să fie reorganizat Ministerul Sănătăţii şi să fie eliminat un post de secretar general adjunct. Fostul ministru Vlad Voiculescu a solicitat în trecut acest lucru, inclusiv eliberarea din funcţie a celui care ocupă această poziţie din luna martie a anului 2016. Anunţul prim-ministrului a venit în contextul unei întrebări referitoare la lipsa de intervenţie în schimbarea din funcţie a secretarului general adjunct de la MS, despre care a apărut în presă că „a colaborat cu Securitatea şi turna evrei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am cerut şi eu o evaluare a domnului respectiv, încă nu o am. Aici, lucrurile trebuie să fie foarte clare. Domnia sa a fost numit în martie 2016 şi a rămas acolo de atunci, din martie 2016. Nu am avut o explicaţie de ce a fost menţinut atunci în minister şi nu a plecat, şi nu a fost nicio cerere în acel moment să plece. În acelaşi timp, nu rezolvă problema dacă este o persoană cu astfel de probleme să-l aduci de la Ministerul Sănătăţii la Guvern, pentru că venea ca inspector guvernamental. Problema o rezolvăm, şi aici aştept o reorganizare a ministerului respectiv, care poate să dispună să dispară acel post şi atunci, bineînţeles, putem să eliminăm dacă o persoană are astfel de probleme”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului întrebat despre subiect. 
 
El a adăugat că solicitările lui Vlad Voiculescu nu au avut nicio justificare în baza căreia să poată fi luată decizie referitoare la acel secretar general adjunct.
 
„V-am spus că nu am avut nicio justificare, nu a venit niciun document lângă, în care să spună de ce. În al doilea rând, nicio justificare de ce a rămas în 2016 tot timpul acolo şi acum.Dar nu putem să ne jucăm cu vieţile oamenilor. Dacă exista un dosar care spunea acest lucru, da, ar fi fost luată această decizie, dar nu rezolvam problema. V-am spus, era o mutare de la minister către Guvern. Problema o rezolvam, dacă era o problemă reală, prin desfiinţarea postului pe care o poate face doar ministrul respectiv prin reorganizare. Dar încă nu există o explicaţie de ce din 2016 a rămas în acea poziţie”, a completat premierul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.