Hollywood Foreign Press Association, organizaţia care acordă Globurile de Aur, l-a exclus pe fostul preşedinte Philip Berk din cauza unui e-mail în care a trimis un articol critic la adresa mişcării Black Lives Matter, care era caracterizată ca „grup rasist”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berk, în vârstă de 88 de ani, a fost membru al HFPA timp de 44 de ani şi 8 ani a deţinut funcţia de preşedinte al asociaţiei.

Anunţul excluderii lui, cu efect imediat, a fost făcut marţi.

Într-un e-mail colectiv, el ar fi trimis articolul în cauză, iar ulterior s-a scuzat pentru asta. Potrivit LA Times, le-a spus membrilor asociaţiei că l-a trimis ca informare.

Plecarea lui Berk a adâncit criza în care se găseşte HFPA, criticată în ultimii ani pentru lipsa de transparenţă şi de diversitate rasială în rândul membrilor săi, dar şi în rândul nominalizaţilor la premiile acordate anual.

HFPA, cu sediul în Los Angeles, din care fac parte aproximativ 90 de jurnalişti internaţionali, a promis să anunţe în săptămânile următoare reforme importante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.