Turcia a amânat Conferinţa Internaţională de Pace privind Afganistanul, prevăzută la 24 aprilie, la Istanbul, la jumătatea lui mai, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să amânăm negocierile de pace”, a anunţat, într-un interviu acordat marţi postului de televiziune HaberTurk, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

Turcia a anunţat că această Conferinţă de Pace privind Afganistanul - propusă de Washington - urma să aibă loc la Istanbul de la 24 aprilie la 4 mai şi la ea să participe reprezentanţi ai Guvernului afgan şitalibanilor.

”Considerăm că este util să o mânăm”, în urma unor consultări cu Doha şi ONU, a anunţat Mevlut Cavusoglu.

Washingtonul a exercitat presiuni ca această reuniune, sub patronaj ONU, să aibă loc înainte de 1 mai - data-limită a retragerii trupelor străine din Afganistan, prevăzută de Acordul de la Doha încheiat în februarie 2020 de către Donald Trump cu talibanii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.