Poliţia americană a ucis prin împuşcare o adolescentă de culoare la Columbus, în Ohio, în nordul Statelor Unite, în timp ce aceasta părea să atace cu un cuţit altă tânără, cu mai puţin de o oră înainte de condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin de uciderea lui George Floyd, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţii au izbucnit în oraş după acest incident, care are loc într-o atmosferă de indignare tot mai mare faţă de brutalităţile poliţiei şi rasism în Statele Unite.

Potrivit şefului poliţiei din oraş, Michael Woods, poliţişti au intervenit în urma unui apel de urgenţă marţi după-amiaza, la ora locală 16.30 (23.30, ora României), al unei persoane care se temea de faptul că era atacată cu lovituri de cuţit.

Poliţia a publicat o parte a înregistrării camerei purtate de către poliţistul care a ucis adolescenta.

Minora, în vârstă de 16 ani, a fost identificată ca fiind Ma'Khia Bryant, de către serviciile însărcinate cu minori din comitatul Franklin.

”Considerăm că este important să împărtăşim cu comunitatea, să fim transparenţi în acest incident, să le oferim anumite răspunsuri”, a declarat Michael Woods.

În imaginile video publicate apar poliţişti care sosesc la locul unei cerţi, la care asistă câteva persoane.

O adolescentă o atacă pe alta cu ceea ce pare să fie un cuţit.

Se aud focuri de armă, iar tânăra se prăbuşeşte la pământ.

Poliţistul aruncă, apoi, un cuţit departe de adolescentă.

Primarul din Columbus Andrew Ginther a denunţat moartea tinerei drept o ”situaţie oribilă şi tulburătoare”, a evocat ”o zi tragică pentru oraşul Columbus” şi le-a cerut locutorilor să se roage pentru familia adolescentei.

Potrivit primarului, poliţistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, ”a acţionat pentru a proteja altă fată a comunităţii noastre”.

Mama adolescentei ucise, Paula Bryant, a declarat pentru filiala locală a postului CBS că fiica sa era ”foarte iubitoare, liniştită” şi ”apăra pacea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.