Mai multe documentare care explorează enigme ale religiei, noi sezoane „Top Gear” şi „Mâncarea care a schimbat lumea” vor fi difuzate în luna mai la History Channel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria de documentare „Misterele Bibliei” revine, în perioada 30 aprilie - 3 mai, de la ora 10:00.

Telespectatorii sunt invitaţi să urmărească documentare care explorează cele mai controversate enigme ale religiei. Maratonul de emisiuni demarează în Vinerea Mare cu documentarul „Codul ascuns din Biblie” (30 aprilie, ora 10:00), care încearcă să facă lumină în privinţa unui posibil cod descoperit în textul Codexului de la Leningrad, cel mai vechi text complet al Bibliei evreieşti.

Telespectatorii vor putea revedea povestea lui Isus spusă din perspectiva celor care L-au cunoscut: personaje biblice apropiate, care au avut un rol major în desfăşurarea evenimentelor, inclusiv Iosif, Sfântul Ioan Botezătorul, Fecioara Maria, Caiafa, Iuda, Ponţiu Pilat, Maria Magdalena şi Sfântul Petru, în cele 8 episoade ale ineditului serial „L-am cunoscut pe Isus” (sâmbătă-luni, 10:00-12:00, ultimele două episoade luni, 23:50-01:30).

Serialul redă povestea emoţionantă a celui mai cunoscut Om din istorie, de la Naştere până la Moarte şi Înviere, printr-o îmbinare de scenarii artistice şi interviuri realizate în stil documentar. 

De secole, ştiinţa şi religia îşi dispută cele mai fundamentale întrebări din univers, uneori cu consecinţe fatale. Ar putea noile descoperiri ştiinţifice şi tehnologia erei digitale să aducă dovezi concrete ale existenţei lui Dumnezeu? Subiectul este abordat în documentarul „Dovezi despre Dumnezeu” (sâmbătă, ora 12:00).

Maratonul de documentare este completat de seriile „Secretele Bibliei dezvăluite” (sâmbătă-luni, 14:00-15:30) şi „Excluse din Biblie” (luni, 12:00-13:40), în care specialiştii în cercetarea religiilor analizează cărţile apocrife care au fost scoase din Biblie, profeţii misterioase şi enigmele Vechiului Testament.

Sezonul al 13-lea din „Top Gear”, cu şapte episoade care îi au protagonişti pe Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, debutează pe 6 mai, la ora 21:00. Enigmaticul pilot The Stig îşi face în sfârşit curaj şi îşi dă jos casca, după ani de speculaţii despre identitatea sa.

Printre invitaţii celebri care participă testele devenite emblematice se numără atletul Usain Bolt, solistul Brian Johnson (AC/DC) şi prezentatorul american de televiziune Jay Leno.

Sezonul al doilea din „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” va începe pe 9 mai, de la ora 21:00. Serialul documentar surprinde poveştile unor branduri vizionare precum Heinz, Kraft, şi McDonald's, care au transformat complet sectorul alimentar american. Acestea au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluţionare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluţie condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forţat limitele inventivităţii şi au fondat afaceri care au schimbat această industrie. Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, aceşti antreprenori şi-au asumat riscuri şi au lansat business-uri care au implicat tehnologii inovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, dar mai mult decât atât, obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluţia acestor magnaţi din sectorul alimentar, rivalităţile dintre aceştia, dar şi modul în care au salvat economia americană.

Cu al doilea sezon de zece episoade revine şi „Comori salvate”, pe 11 mai, de la ora 22:00. Serialul prezintă activitatea riscantă şi deseori contra cronometru a echipelor de demolare şi recuperare ale unei importante firme canadiene specializate în astfel de servicii. Misiunea acestora este de a dărâma clădiri, nu înainte însă de a salva obiectele valoroase dinăuntru.

Fiecare episod reprezintă o cursă solicitantă şi plină de adrenalină pentru şeful de echipă, Ted Finch, mâna sa dreaptă, Justin Fortin, şi novicele, Julien Savage, în încercarea de a găsi cât mai multe artefacte şi lucruri valoroase în clădirile care urmează să fie demolate, înainte ca cealaltă echipă să îşi înceapă activitatea ireversibilă.

Sezonul al optulea din „Colecţia de la Count’s Kustoms”, tot cu zece episoade, va începe pe 20 mai, la ora 22:10. Danny Koker este mai determinat ca oricând să obţină maşinile pe care le doreşte, făcând orice pentru a-şi atinge scopul, inclusiv oferte în bani-gheaţă care îi iau prin surprindere pe proprietari. Danny şi echipa de la Count’s Kustoms continuă să restaureze, să personalizeze şi să vândă maşini extraordinare, străduindu-se să ţină magazinul lor din Las Vegas pe linia de plutire. De la automobile vintage Thunderbirds la clasicele Corvette, maşini de jucărie sau motociclete cu ataş, ei fac tot ce e posibil pentru a găsi şi transforma cele mai interesante vehicule.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.