„Amnesia”, melodia cu care Roxen reprezintă România la Eurovision 2021, este promovată pe platforme online dedicate evenimentului care va avea loc la jumătatea lunii mai, în Rotterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu trei săptămâni înainte de startul programului oficial al delegaţiei ţării noastre la Rotterdam, eurovoix.tv şi eurovision-spain.com au anunţat participarea reprezentantei României la evenimentele organizate de cele două publicaţii online - Concert in the Dark, respectiv PrePartyES.

Din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei, toate evenimentele dedicate promovării artiştilor de la Eurovision 2021 vor fi organizate online şi vor putea fi urmărite de toţi fanii, în timp real.

Concert in the Dark este un eveniment dedicat promovării artiştilor Eurovision, dar şi protejării mediului înconjurător, fiind programat ca un preambul al Zilei Pământului. Pe 21 aprilie, Roxen va cânta alături de artişti din Europa şi Australia, la eurovoix.tv, de la ora 22.00. Pe scena virtuală vor mai urca, între alţii, Albert Cerny şi Lake Malawi - reprezentant Cehia 2019, Albina - Croaţia 2021, Annsofi & Me - finalist Melodi Grand Prix 2013, Carola - câştigător Eurovision 1991 şi participant în 1983 şi 2006, Dadi Freyr - reprezentant Islanda 2021, DJ Zoe London, Dami Im - reprezentant Australia 2016, Efendi - reprezentant  Azerbaijan 2021, Elena Tsagrinou - reprezentant Cipru 2021.

Eurovoix.tv atrage anual o audienţă de 12 milioane de persoane pe platformele sale.

PrePartyES a devenit o tradiţie în universul Eurovision, aducând, an de an, numeroşi fani alături de artiştii preferaţi, înainte de startul concursului internaţional. După succesul înregistrat la ediţia precedentă, organizată de asemenea online, cu un concert-tribut dedicat responsabilităţii în faţa provocărilor generate de pandemie (în total aproximativ 120.000 de vizualizări), echipa  eurovision-spain.com revine cu un eveniment menit să promoveze artiştii participanţi la ediţia cu numărul 65 a Eurovision Song Contest. Concertul va avea loc vineri, 24 aprilie, de la ora 23.00, şi va fi difuzat pe canalul său de YouTube.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de ţări.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise în direct de TVR.

Reprezentanta României, aleasă de TVR şi casa de discuri Global Records, va cânta în prima semifinală.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de organizatori, din cauza pandemiei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Show-ul, care a luat o pauză doar în 2020, este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune rezultate ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.