Poliţistul american Brian Sicknick, mort la o zi după asaltul sângeros la Capitoliu al unor susţinători ai lui Donald Trump, la 6 ianuarie, a murit din cauze naturale, după două accidente vasculare cerebrale (AVC) - şi nu pentru că a fost lovit cu un extinctor -, arată raportul autopsiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moartea lui Brian Sicknick a emoţionat numeroşi americani, şocaţi de atacul susţinătorilor lui Trump la sediul Congresului.

Rămăşiţele poliţistului au fost expuse la Capitoliu - o onoare excepţională -, iar Joe Biden i-a adus un omagiu în Rotondă.

Surse anonime, citate de cotidianul american The New York Times (NYT), au dat asigurări iniţial că poliţistul a fost lovit cu un extinctor - o versiune a faptelor abandonată ulterior.

Moartea poliţistului a rămas înconjurată în mister timp de peste trei luni de la fapte.

Brian Sicknick a suferit două accidente vasculare cerebrale (AVC), a conchis până la urmă medicul legist al capitalei federale americane Washington Francisco J. Diaz.

În raportul său, medicul legist retrasează orele dinaintea decesului acestui bărbat în vârstă de 42 de ani.

Către ora locală 14.20, la 6 ianuarie, poliţistul a fost stropit cu o substanţă chimică ”afară”, în faţa sediului Capitoliului.

Apoi, către ora locală 22.00, Brian Sicknick s-a prăbuşit în incinta Capitoliului, după care a fost condus cu o ambulanţă la un spital din Washington.

El a decedat ”către ora (locală) 21.30” a doua zi, la 7 ianuarie, la spital.

Circumstanţele decesului: naturale”, conchide legistul.

”SPRAY ANTIURS”

La 15 martie, autorităţile americane au nculpat doi bărbaţi, acuzaţi de faptul că lo-au stropit cu un ”spray antiurs”, un aerosol puternic folosit în zone sălbatice din Statele Unite pentru a respinge aceste mamifere mari.

Julian Khater, în vârstă de 32 de ani, şi George Tanios, în vârstă de 39 de ani, sunt vizaţi de nouă capete de acuzare, inclusiv de ”agresarea unui agent cu o armă periculoasă”, dar nu sunt inculpaţi de omor.

Alte patru persoane au murit în timpul acestei lovituri în forţă.

O manifestantă, Ashli Babbitt, a fost ucisă prin împuşcare de către un poliţist, iar alte trei persoane au murit din diverse cauze medicale.

Departamentul american al Justiţiei anunţa la 14 martie că nu deschide o procedură împotriva poliţistului care a ucis-o pe Ashli Babbitt, la vârsta de 35 de ani, apreciind că ”nu există suficiente elemente care să justifice o procedură penală”.

Inculpat (”impeached”) de ”incitare la insurecţie” de către Camera Reprezentanţilor, fostul preşedinte american Donald Trump a fost achitat de Senat în urma unui proces în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.