Gigantul chinez al tehnologiei Tencent s-a angajat luni să investească 7,68 miliarde de dolari în iniţiative de mediu şi sociale, anunţ care survine pe fondul unei atenţii intense acordate de autorităţile de reglementare din China unor companii majore din sectorul internetului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tencent, cea mai mare companie de socializare online şi jocuri video din China, a declarat că investiţiile sale vor finanţa iniţiative în domenii precum ştiinţa de bază, inovaţia educaţională, revitalizarea rurală, neutralitatea carbonului, alimentaţia, energia şi furnizarea de apă, asistenţa în caz de urgenţă publică, tehnologia pentru persoanele în vârstă şi bunăstarea publică.

De asemenea, compania a anunţatt că formează un grup de dezvoltare corporativă care va conduce aceste iniţiative. Tencent Nu a oferit un interval de timp pentru investiţia sa.

"Tencent ar trebui să răspundă în continuare nevoilor în continuă schimbare ale publicului şi ale epocii, astfel încât să se dezvolte şi să prospere împreună cu societatea în ansamblu", a declarat Pony Ma, fondatorul şi preşedintele Tencent, într-un comunicat.

Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare a pieţei chineze a avertizat cele mai mari companii de internet din ţară să elimine orice fel practici interzise, ​​la două zile după ce a aplicat grupului Alibaba o amendă record de 2,75 miliarde de dolari, în urma unei investigaţii care a constatat că gigantul comerţului electronic a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă timp de mai mulţi ani.

Preşedintele Xi Jinping a făcut din reducerea sărăciei una dintre priorităţile sale cheie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.