Preşedintele Uniunii Creştin Democrate (CDU) Armin Laschet l-a invitat pe liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU) Markus Söder la o reuniune, luni, în care să se prezinte un plan prin care să se stabilească cine dintre ei va conduce tabăra conservatoare în viitoarele alegeri legislative germane, prevăzute în septembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi face o propunere Consiliului federal cu privire la felul în care putem soluţiona în prezent foarte rapid problema în suspans dintre CDU şi CSU”, a anunţat el.

”L-am invitat pe Markus Söder să participe la această reuniune şi sunt pregătit, la rândul meu, să mă duc la Consiliul CSU”, a declarat el

Reuniunea de luni este prevăzută la ora 16.00 GMT (19.00, ora României).

”Voi face o propunere şi sper că vom putea lua deciziile necesare foarte rapid, săptămâna aceasta”, a subliniat el.

Markus Söder a anunţat, la rândul său, într-o conferinţă de presă, la Munchen, că a purtat o discuţie amicală cu Armin Laschet, dar că nu au ajuns la un acord.

El s-a declarat din nou pregătit să-i conducă pe conservatori în alegerile legislative.

Liderul CSU a anunţat că, dacă CDU îl desemnează în mod clar pe Armin Laschet drept candidat al conservatorilor, va ccepta această decizie.

El a respins invitaţia de a participa la reuniunea CDU, pentru ”a nu se amesteca”.

CDU şi CSU şi-au expirmat săptămâna trecută fiecare susţinerea faţă de preşedinţii lor respectivi la succesiunea Angelei merkel.

Cancelarul german, care se află la putere din 2005, a exclus o candidatură la un al cincilea mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.