Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, luni, că, în cea mai mare parte a Crişanei şi a Moldovei, local în centrul Dobrogei şi al Transilvaniei, izolat nord-estul Munteniei şi nord-vestul Banatului se înregistrează deficite de umiditate în sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANM a prezentat, luni, date despre rezerva de umiditate din sol.

”La data de 19 Aprilie 2021, rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură. În cea mai mare parte a Crişanei şi a Moldovei, local în centrul Dobrogei şi al Transilvaniei, izolat nord-estul Munteniei şi nord-vestul Banatului se înregistrează deficite de umiditate în sol, seceta pedologică fiind moderată”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că, în stratul de sol 0-20 cm (ogor), gradul de aprovizionare cu apă se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a ţării.

”Conţinutul de umiditate din sol prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată), pe suprafeţe agricole extinse din Crişana, izolat în nord-estul şi nordul Moldovei, nord-vestul Banatului”, a mai precizat ANM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.