Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, referindu-se la cazul de la Piteşti, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma intervenţiei poliţiştilor, că orice misiune încheiata tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică. El a precizat că cei vinovaţi vor plăti, dar ”nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a afirmat că fiecare răspunde pentru faptele sale. 
 
“Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a afirmat Bode, luni, într-o conferinţă de presă. 
 
Bode a mai menţionat că nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Piteşti şi intervenţiile zilnice ale poliţiştilor.  
 
“Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm pentru că zilnic în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect în urma cărora sunt salvate vieţi”, a precizat Bode.
 
Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.
 
Doi poliţişti au fost reţinuţi în acest caz, ei fiind cercetaţi pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, fiind schimbată încadrarea juridică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.