Israelul renunţă, începând de duminică, la obligativitatea purtării maştii în aer liber şi redeschide complet şcolile, după ce 54% din populaţie a fost vaccinată împotriva Covid-19, iar numărul de cazuri de infectare a scăzut considerabil, potrivit Jerusalem Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce aproximativ 54% dintre cei 9,3 milioane de locuitori au fost vaccinaţi, Israelul a înregistrat o scădere importantă a incidenţei Covid-19. 

Aşa cum a fost anunţat vineri, începând de astăzi s-a renunţat la obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber şi şcolile au fost redeschise complet.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 82 de noi cazuri de Covid-19, cu 0,8% rezultate pozitive la testele efectuate, potrivit unei informări de duminică a Ministerului Sănătăţii.

De la începutul pandemiei, în Israel au fost înregistrate peste 836.800 de contaminări. Dintre cei infectaţi în prezent, 206 se află în stare gravă şi 122 au nevoie de ventilaţie. Bilanţul deceselor este de 6.334.

Totuşi, potrivit lui Itamar Grotto, fost adjunct în Ministerul Sănătăţii, epidemia de Covid-19 ar putea să reapară în Israel la finalul anului.

„Tocmai am încheiat primul an de coronavirus şi nu ştim dacă va reveni”, a spus el vineri, precizând că oficialii sanitari se aşteaptă la o creştere a contaminărilor în emisfera sudică, unde este iarnă din iunie până în august şi numărul de cazuri creşte deja. „Nu este deloc nerealist”.

Grotto a renunţat luna trecută la funcţia sa din Ministerul Sănătăţii, unde a lucrat 13 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.