Vicepremierul Dan Barna a afirmat, sâmbătă seară, că nu exclude o candiatură la alegerile prezidenţiale din 2024, acest fiind ”un scenariu real” pe care-l discută cu colegii. ”Ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”, a declarat Barna, precizând, însă, că ”nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă va cere votul românilor şi la alegerile rpezidenţiale din 2024 şi a afirmat: ”Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud.  (...) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”.

Vicepremierul a precizat că o nouă candidatură la prezidenţiale ”este unul dintre scenariile care există” şi la care se gândeşte.

”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declara Barna.

Înntrebat dacă-şi mai doreşte să fie preşedintele României, Barna a explicat: ”Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”.

Dan Barna a candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, însă nu a reuşit să intre în turul al doilea, fiind învind de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.