Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că, în contextul în care agenţia de rating Standard&Poor's a păstrat ratingul de ţară, dar a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă, "eroii din economia românească, în această perioadă dificilă", sunt companiile private, antreprenorii. El a afirmat că Guvernul a reuşit să reducă deficitul bugetar şi să aibă venituri mai mari la buget, fără a introduce noi taxe sau a le mări pe cele existente. Cîţu a precizat că decizia agenţiei de rating vine cu obligaţia de a implementa rapid reforme. "Şi acum mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu: aveţi obligaţia să acceleraţi reformele în propriul minister, în companiile din subordine, în agenţii", a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Agenţia de rating Standard&Poor's a păstrat ratingul de ţară, dar mult mai important, a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă. Eroii din economia românească, în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul şi cu care m-am consultat de foarte multe ori pentru a lua cele mai bune decizii. Fără încrederea lor, nu reuşeam. Pentru aceasta, le mulţumesc", a declarat Cîţu.

El a spus că realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul "celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultimii 100 de ani".

"Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR PLUS şi UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică. Coaliţia de guvernare, condusă de PNL, cu premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini", a continuat Cîţu.

El a adăugat că anunţă o altă premieră.

"Am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condiţiile în care, aşa cum am promis, nu am introdus nicio taxă nouă şi nici nu am mărit vreo taxă existentă. Anul trecut, ca ministru de Finanţe, într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere şi am cerut să aveţi încredere în mine, că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei. Aşa s-a întâmplat. În trimestrul patru din 2020, România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană", a afirmat premierul.
 
El a continuat spunând că, la începutul acestui an, ca premier al acestui Guvern susţinut de o coaliţie condusă de PNL şi din care fac parte USR PLUS şi UDMR, a promis că va lua decizii care vor duce la schimbarea perspectivei de ţară de la negativ la stabil.
 
"S-a întâmplat aşa. Această decizie a agenţiei de rating Standard&Poor's este garanţia că ceea ce am făcut a fost bine. Mai mult, această decizie arată că programul nostru de guvernare liberal este unul care asigură stabilitatea economică a României. Vreau să le spun românilor un lucru: am promis reforma administraţiei centrale şi a companiilor de stat, am construit bugetul pentru a elimina risipa banului public. Agenţia de rating confirmă că am luat cele mai bune decizii. Dar această evaluare a Standard&Poor's, schimbarea de perspectivă de la negativ la stabil, pentru România, înseamnă şi obligaţii pentru noi. Să implementăm, aşa cum am promis, foarte rapid aceste reforme",a  subliniat premierul.
 
El le-a cerut miniştrilor să accelereze reformele.
 
"Şi acum mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu: aveţi obligaţia să acceleraţi reformele în propriul minister, în companiile din subordine, în agenţii. De ce suntem nevoiţi să facem aceste reforme? De ce este importantă această evaluare a agenţiei de rating, este foarte simplu, este pentru bunăstarea tuturor românilor. Înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, înseamnă dobânzi mai mici, o inflaţie mai mică, o calitate a vieţii mai bună pentru toţi românii. Aşa cum am spus de foarte multe ori, economia liberală este singura soluţie pentru a oferi bunăstare tuturor românilor", a declarat Florin Cîţu.
 
El s-a referit şi la reprezentanţii PSD, spunând că acest partid "rămâne principalul duşman".
 
"Toate aceste lucruri pe care le-am făcut şi le-am făcut bine, noi, liberalii, dar şi coliţia condusă de PNL, le-am făcut în condiţiile în care PSD ne-a atacat constant şi ne-a pus în mod constant piedici, atât în planul crizei sanitare, cât şi în planul crizei economice. Astăzi, după decizia Standard&Poor's sunt sigur că până şi Ciolacu şi PSD înţeleg că am luat o decizie bună când am plafonat cheltuielile bugetare şi am pornit reforma pensiilor şi salariilor din sectorul bugetar. PSD rămâne principalul duşman, nu doar politic, ci şi al stabilităţii economice", a susţinut el. 
 
Cîţu a transmis, în final, un nou îndemn ca oamenii să se vaccineze: "Şi să nu uităm, suntem în plină luptă cu pandemia. Există o singură soluţie, vaccinarea. Avem acum dozele pentru toţi românii să se vaccineze,  vă încurajez pe toţi să vă înregistraţi pe platforma de vaccinare, să vă vaccinaţi. Doar aşa putem să revenim la normalitate cât mai curând".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.