Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu anunţă, vineri după-amiază, că sunt operaţionale 12 noi paturi ATI, dintre care 9 în Constanţa şi restul în Bucureşti. De asemenea, Baciu anunţă că s-au găsit soluţii pentru operaţionalizarea în scurt timp a altor 73 de paturi ATI şi 14 paturi de teraie acută. ”Important este că medicii, managerii de spitale şi reprezentanţii autorităţilor locale sunt extrem de implicaţi şi fac eforturi uriaşe pentru îngrijirea pacienţilor”, afirmă Andrei Baciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am vizitat 4 spitale din Bucureşti şi am discutat cu mai mulţi manageri despre situaţia actuală şi ce putem face pentru a creşte numărul de paturi din secţiile ATI. Este esenţial ca pacienţii cu forme severe să nu mai aştepte în Unităţile de Primiri Urgenţe, ci să beneficieze de tratament corespunzător, în funcţie de gravitatea bolii. În urma acestor vizite şi după discuţiile cu managerii spitalelor unde sunt îngrijiţi pacienţii COVID-19, am găsit câteva soluţii pentru a trece peste această perioada dificilă”, a scris, vineri, pe Facebook, Andrei BAciu.

Acesta anunţă că  de astăzi sunt operaţionale încă 12 paturi ATI (9 în Constanţa, 2 la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti şi 1 pat la Spitalul din Bolintin Vale). La Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" vor fi operaţionale suplimentar încă 20 de paturi ATI, iar doi medici radiologi au fost transferaţi de la Spitalul Colentina pentru a-i ajuta pe colegii lor.

”Tot aici vom avea un nou centru de evaluare a pacienţilor, astfel încât să reducem presiunea din UPU. În decursul acestei zile vor fi avizate încă 4 paturi de terapie acută (Spitalul Cantacuzino din Bucureşti). Important este că medicii, managerii de spitale şi reprezentanţii autorităţilor locale sunt extrem de implicaţi şi fac eforturi uriaşe pentru îngrijirea pacienţilor. În scurt timp, la Spitalul Bagdasar Arseni, va fi gata o nouă unitate de primiri urgenţe foarte modernă, cu 27 de paturi, construită cu sprijinul autorităţilor locale. În acest fel va fi degrevată sarcina din UPU”, a mai scris Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, la nivelul întregii ţări au mai fost identificate încă 73 de paturi ATI şi alte 14 paturi de terapie acută.

”Lucrăm ca ele să fie operaţionalizate în cel mai scurt timp posibil”, a mai scris BAciu.

Secretarul de stat care conduce practic Ministerul Sănătăţii anunţă că, în tot acest timp, capacitatea de vaccinare a crescut considerabil şi am depăşit 80.000 de doze într-o singură zi.

”Până în acest moment, în România, au fost administrate peste 4.000.000 de doze de vaccin anti-covid, la 2,5 milioane de personae”, a mai scris Baciu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.