Ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, a anunţat ,într-o postare pe pagina sa de Facebook, că s-a întâlnit cu omologul său din Germania, Olaf Sholz, joi şi au discutat despre stadiul implementării Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), precum şi despre susţinerea României în vederea obţinerii invitaţiei de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică(OCDE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am discutat joi seară, pentru a doua oară de la începutul anului, cu ministrul german de finanţe, Olaf Scholz despre stadiul implementării PNRR, precum şi despre perspectivele economiilor europene în acest an, care stă în continuare sub semnul pandemiei Covid-19. Totodată, am reiterat solicitarea de sprijin în vederea aderării României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Consider că am făcut progrese semnificative şi că suntem într-un stadiu avansat în ceea ce priveşte procesul de aderare, care trebuie să vină ca o recunoaştere clară a eforturilor României de până acum şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a scris, vineri, ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul a menţionat că a observat că poziţia ministrului german de finanţe este una pozitivă faţă de eforturile Românei din ultima perioadă, “exprimându-şi susţinerea pentru ţara noastră în vederea obţinerii invitaţiei de aderare la OCDE”, a completat Nazare.

Totodată, Olaf Scholz a menţionat că statele membre trebuie să ratifice cât mai curând deciziile privind sistemul de resurse proprii în vederea accelerării procesului de operaţionalizare a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă la nivelul UE, potrivit postării ministrului de Finanţe.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut joi o convorbire telefonică cu Mathias Cormann, secretar general ales al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) care urmează să îşi preia oficial mandatul la 1 iunie 2021. Discuţiile au vizat aderarea României la organizaţie.

Şeful diplomaţiei române a reconfirmat angajamentul politic al Guvernului României şi larga susţinere a forţelor politice şi a societăţii româneşti faţă de obiectivul strategic al aderării României la OCDE cât mai curând posibil, exprimând speranţa că extinderea organizaţiei va fi una dintre priorităţile noului secretar general.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a avut întâlniri în perioada 12-16 aprilie cu mai mulţi comisari europeni pentru a discuta despre primul draft al PNRR, transmis Comisiei Europene la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat luni ministerul.

Potrivit draftului PNRR, la acest moment Guvernul României propune o alocare de 41,5 miliarde euro, reprezentând 142% din alocarea României atât din granturi cât şi împrumuturi pentru reforme care să producă schimbări structurale, precum reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcţiei publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat şi introducerea venitului minim de incluziune.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.