Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că a fost deschisă o anchetă în cazul de la Piteşti, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a făcut stop cardio-respirator în timp ce era evacuat de pe o terasă, în timpul unui incendiu, el precizând că se va face urgent lumină în acel caz şi se va stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, despre tragedia de la Piteşti, în urma căreia un bărbat a murit în urma unei intervenţii a poliţiştilor. 
 
"Am primit şi o veste care m-a întristat, şi anume tragedia de la Piteşti pentru că, pentru mine, ca ministru al MAI, când moare un om în timpul unei intervenţii a ISU, Poliţie, Jandarmerie, structurile noastre, este cu adevărat o tragedie. Ştiu ce s-a întâmplat acolo, în timp ce asigurau intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la un incendiu, poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie Piteşti au încercat să încătuşeze un bărbat în vârstă de 63 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alccolice, care refuza să părăsească locaţia şi devenise recalcitrant”, a afirmat Bode.
 
El a precizat că bărbatul a murit, iar o anchetă a fost deschisă în acest caz. 
 
"Din păcate, bărbatul de 63 de ani a intrat în stop cardiorespirator şi, cu toată intervenţia echipajului de ambulanţă de la faţa locului, a decedat. Ancheta e preluată de către un procuror şi sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea acestui om, indiferent de cum s-ar fi comportat el, pentru că eu de fiecare dată tututor angajaţilor MAI le cer să acţioneze cu calm şi responsabilitate”, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne. 
 
Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.