Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că nu a avut nicio discuţie cu premierul Florin Cîţu despre lucrurile care îi sunt reproşate, considerând demiterea Andreei Moldovan echivalentul acelui “Fă, nenorocito” pe care i l-a strigat o protestatară fostului secretar de stat, la plecarea de la minister. “Ce a făcut Florin Cîţu e o mizerie şi un lucru complet inadecvat”, a conchis fostul ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Voiculescu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că premierul şi-a bătut joc de munca unei echipe prin demiterea sa şi a Andreei Moldovan. 
“Ne-am pomenit cu un premier care îşi bate joc de munca unei echipe pe care nu a construit-o, nu a cunoscut-o şi pe care şi-a permis să o evalueze exact ca Tudorel Toader acum câţiva ani”, a transmis Voiculescu.
El susţine că nu a avut o discuţie cu premierul despre lucrurile care îi sunt reproşate. 
“Cu premierul nu am avut nicio discuţie despre niciunul dintre lucrurile pe care pare că mi le reproşează. Am rămas după ziua de alaltăieri cu o imagine, cu imaginea unei protestatare din faţa ministerului Sănătăţii, aruncând cu oase şi strigând după doamna doctor Andreea Moldovan: ”Fă, nenorocito”. Acest ”Fă, nenorocito” se oglindeşte în mod tragic în ceea ce s-a întâmplat din partea presei la adresa doamnei doctor Andreea Moldovan şi la adresa multor alţi medici. Şi acest lucru se oglindeşte întrucâtva în felul în care a acţionat premierul României. Să demiţi un om profesionist cum e Andreea Moldovan, ca să nu mai mă pun şi pe mine acolo, fără  cea mai mică discuţie este dacă vreţi echivalentul mai elegant, mai cizelat, mai politic al acelui ”Fă, nenorocito”. Nu a fost nicio discuţie între mine şi Florin Cîţu apropo de ce am putea face mai bine sau care a fost o problemă sau alta”, a afirmat Voiculescu. 
El crede că dacă eşti liderul unei echipe nu înseamnă că ai dreptate întotdeauna şi că trebuie să te consulţi cu specialiştii. 
“M-am mirat să aflu de la televizor că premierul vorbeşte despre un target sau altul pe sănătate fără să  avem o discuţie sumară. (...) Când am văzut la televizor o declaraţie despre ceva din sănătate, l-am sunat pe premier sau am încercat să vorbesc cu dânsul şi am vorbit de multe ori despre lucrul ăsta, încercând să lămuresc mai întâi ce a vut să spună, apoi pe ce s-a bazat şi să îi spun realitatea din sistem. Dacă eşti liderul unei echipe, nu înseamnă că ai întotdeauna dreptate, că nu trebuie să te consulţi cu specialiştii. Acest lucru i-aş reproşa dacă ar fi ceva de reproşat”, a mai declarat fostul ministru al Sănătăţii. 
Întrebat dacă trebui numit un alt ministru sau USR – PLUS trebuie să iasă de la guvernare, Voiculescu a răspuns: “E o decizie grea şi care se va lua la nivelul conducerii USR - PLUS. (...) Florin Cîţu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment. Cele întâmplate recent arată o lipsă de maturitate politică şi mai mult decât atât, dar arată şi felul în care dumnealui înţelege să ia decizii care pun în pericol guvernarea. Argumentarea dânsului înţeleg că a fost strict legată de cariera lui, adică cum o să arate dânsul”.
El consideră că demiterea sa a fost decisă din raţiuni de orgoliu. 
“E o decizie a Alianţei USR PLUS. O decizie deja luată, premierul nu are susţinerea alianţei USR-PLUS. E o decizie firească în condiţiile în care a acţionat în acest mod, fără nici măcar o discuţie. (...) Lucrul e profund în neregulă la nivel uman şi profesional. Este profund greşit la nivel politic, e o coaliţie şi cuiva i s-a dat putere de către acea coaliţie care nu trebuie folosită împotriva unui membru din coaliţie, ci ar trebui să fie folosită în interes public. Exclusiv în interes public. Dacă demiterea mea, a Andreei Moldovan, sunt în interes public, atunci cred că sunt două explicaţii pentru lucrurile astea. Dacă premierul vrea să dezbatem lucrul ăsta, mâine la ora 10 putem să ne vedem cu toată presa de faţă să vedem care este situaţia la Minsiterul Sănătăţii, care sunt lucrurile care ar fi trebuit făcute, care e progresul. Fără o explicaţie decentă, doar pe raţiuni de orgoliu sau de cariera persoană a dumnealui, e o ruşine la nivel uman  la nivel profesional şi la nivel politic”, a precizat Voiculescu.
El a catalogat demiterea sa un lucru neetic şi “politic mizerabil”
“Ce a făcut Florin Cîţu e o mizerie şi un lucru complet inadecvat, în special în pandemie, în special cu ministrul Sănătăţii, în special cu Andreea Moldovan, în special cu această echipă. Consider nu numai inoprtun, neettic şi politic mizerabil”, a mai declarat Voiculescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.