Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat vineri că deschiderea şcolilor este un succes al acestui Guvern, dar că efortul comun s-a transformat într-o pasare continuă a vinei către Ministerul Sănătăţii pentru că un lucru sau altul nu ar fi mers perfect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Deschiderea şcolilor este un succes al acestui Guvern. Dar dintr-un efort comun transformat într-o pasare continuă a vinei către Ministerul Sănătăţii, a vinei pentru că un lucru sau altul nu ar fi mers perfect”, a declarat Voiculescu, vineri, într-o conferinţă de presă. 
El a precizat că gestionarea pandemiei a avut parte de episoade mai puţin cunoscute publicului. 
“Gestionarea pandemiei, aşa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puţin: premierul României discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii, premierul României lansând targeturi fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al ţării, premierul României vorbind de lucruri pe care nu le cunoaştea, despre lucruri pe care nu s-a sfătuit cu nimeni din toată structura Ministerului Sănătăţii, nici cu comisiile de specialitate, nici cu experţii precum doamna doctor Andreea Moldovan şi întreaga echipă de la Ministerul Sănătăţii. Este un lucru peste care putem trece la nivel personal, e un lucru mai puţin îmbucuător pentru un stat şi pentru un Guvern care ar vrea să funcţioneze altfel”, a afirmat fostul ministru.
El a menţionat că toate accidentele petrecute în sistemul sanitar au fost folosite împotriva ministerului de către partenerii de la guvernare. 
“Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, a fost folosit politic de câtre opoziţie, acest lucru e firesc, ce e nefiresc este ca parteneri din coaliţie să folosească accidente sau moduri mai puţin perfecte de a aborda o situaţie precum cele de la Foişor, respectiv de la Babeş. Sunt lucruri care nu ţineau de Ministerul Sănătăţii. Responsabilitatea clară pentru evacuarea de la Foişor era în sarcina altcuiva. Lucrurile astea le-am lăsat să treacă şi cred că am greşit, le-am lăsat să treacă pentru că m-am gândit într-un guvern de coaliţie există totuşi nişte limite. Se pare că acele limite există doar pentru oamenii de bună credinţă şi aceste limite au existat doar pentru dintre noi”, a mai transmis Vlad Voiculescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.