Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut cu 4% în februarie 2021, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) serie brută, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4% datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata nespecializat (+11,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+6,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,0%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+2,6%), potrivit INS. 

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,6%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,0%).

“Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,9%”, se mai arată în comunicatul INS.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele două luni din 2021, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2020, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 4,8% datorită creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+10,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,9%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,9%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-9,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,0%), arată INS.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie- 28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,7%. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.