Amazon.com a cheltuit anul trecut 11 miliarde de dolari pentru conţinutul serviciilor de streaming video şi de muzică, a anunţat joi compania în raportul său anual, acesta fiind cel mai recent semn al dorinţei de a investi puternic în oferta de divertisment destinată membrilor Prime, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţiile în conţinut au crescut puternic faţă de anul 2019, când Amazon a cheltuit 7,8 miliarde de dolari.

Amazon defineşte cheltuielile pentru video şi muzică ca fiind orice cost pentru licenţe şi producţie, precum şi costurile asociate abonamentelor digitale şi conţinutului vândut sau închiriat.

Compania vrea să atragă atenţia consumatorilor îmtr-o multitudine de oferte din partea netflix, Disney, Apple, Spotify şi multor altora.

În ultimii câţiva ani, Amazon a construit o bibliotecă solidă de video-uri originale şi sub licenţă, muzică şi podcasturi, inclusiv prin achiziţia startup-ului pentru podcasturi Wondery, în decembrie.

Joi, directorul general al Amazon, Jeff Bezos, a anunţat într-o scrisoare anuală adresată acţionarilor că Amazon are în prezent 200 de milioane de abonaţie Prime, în creştere de la 150 de milioane la începutul anului 2020.

Amazon include ofertele sale video şi de muzică în planul de abonamente Prime, care costă 119 de dolari pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.