Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat că memorandumul care stabileşte principiile salarizării bugetarilor adoptat joi de Guvern este de fapt o tăiere a veniturilor medicilor şi profesorilor. „Înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alţi angajaţi din sistemul sanitar, dar şi de aproximativ 20% pentru angajaţii din Învăţământ. Şi alte categorii de bugetari precum pompierii, poliţiştii, jandarmii, militarii vor fi afectate”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au tăiat fără milă veniturile medicilor şi profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan şi Florin Cîţu nu s-au lăsat şi, în ciuda observaţiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor!

Potrivit Memorandumului, se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condiţiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung acum şi la 80%. Acelaşi act prevede ca sporul pentru condiţii deosebite să fie de 25% din salariul minim, şi nu din salariul în plată al fiecărui angajat! O dublă tăiere!

Ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alţi angajaţi din sistemul sanitar, dar şi de aproximativ 20% pentru angajaţii din Învăţământ. Şi alte categorii de bugetari precum pompierii, poliţiştii, jandarmii, militarii vor fi afectate.

Nu numai că Guvernul nu a respectat Legea 153/2017 şi nu a mărit veniturile, dar acum le şi taie! Culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanţe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost îngheţată de către Guvern! În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!”, a scris Gabriela Firea joi pe Facebook. 

Raluca Turcan a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că a fost aprobat memorandumul care stabileşte principiile care vor sta la baza elaborării noului cadru legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ministrul Muncii a mai spus că, prin memorandumul adoptat de Guvern, vor fi eliminate anumite inechităţi, menţionând că unele sporuri acordate în prezent vor intra în salariile de bază.

Premierul Florin Cîţu a venit joi cu o precizare pentru a demonta o informaţie falsă apărută în spaţiul public. El a clarificat faptul că memorandumul propus şi aprobat de Ministerul Muncii nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.