Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat joi solidaritatea cu Statele Unite ale Americii în raport cu îngrijorarea exprimată în declaraţia publicată cu privire la atacurile cibernetice asupra platformei Orion a companiei SolarWinds. La rândul ei România s-a confruntat cu provocări de securitate asemănătoare, mai precizează MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„MAE şi autorităţile române cu responsabilităţi în domeniu reafirmă angajamentul ferm şi implicarea României în sprijinul eforturilor de combatere a agresiunilor cibernetice şi îşi exprimă interesul de a coopera cu SUA şi ceilalţi aliaţi şi parteneri, astfel încât să fie întreprinse, în mod concertat, măsuri concrete şi ferme în acest sens”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
 
Conform sursei citate, Ministerul şi-a reafirmat angajamentul de a continua să coopereze pe plan internaţional pentru a preveni astfel de acţiuni destabilizatoare, prin promovarea unui cadru internaţional de comportament responsabil al statelor în spaţiul cibernetic, bazat pe dreptul internaţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.