Un cetăţean pakistanez pe numele căruia autorităţile spaniole au emis un mandat european de arestare, întrucât este suspectat că a condus o organizaţie criminală şi a organizat opt operaţiuni de trafic de migranţi, a fost prins de poliţişti în judeţul Dolj. Bărbatul a fost arestat, urmând a fi predat autorităţilor din Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Urmăriri – Direcţia de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale Dolj, au prins şi reţinut, în judeţul Dolj, un cetăţean pakistanez, urmărit internaţional de autorităţile judiciare spaniole pentru constituirea unei organizaţii criminale în scopul traficului de fiinţe umane. 
 
Astfel, în 6 aprilie, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, în scopul arestării şi extrădării către Spania a unui bărbat bănuit a fi liderul unei organizaţii criminale transnaţionale şi organizator a 8 operaţiuni de trafic de persoane, prin care a fost favorizată migraţia ilicită a unui număr mare de migraţi, de origine pakistaneză (cel puţin 77), din Bosnia către Italia, Spania, Germania şi Franţa, operaţiunile fiind dirijate din Pakistan prin intermediul unui cetăţean spaniol.
 
Toate cele opt operaţiuni de transport ilicit de persoane organizate de cetăţeanul pakistanez au fost realizate în perioada iulie 2020 - martie 2021.
 
"După reţinerea pe teritoriul României, urmăritul internaţional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a procedat la reţinerea pentru 24 ore, iar astăzi, magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus arestarea bărbatului. Urmăritul internaţional se află încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, urmând să fie predat autorităţilor judiciare spaniole pentru continuarea cercetărilor", a transmis Poliţia Română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.