USR-PLUS ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din USR-PLUS au declarat pentru News.ro că, în contextul în care au retras susţinerea acordată cu Florin Cîţu, ca urmare a revocării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii fără nicio consultare, singura variantă de continuare a colaborării în actuala formulă este schimbarea acestuia.

În acest condiţii, USR-PLUS ia în calcul ca la şedinţa coaliţiei să propună, ca variantă, înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ludovic Orban, cu care afirmă că au avut o relaţie de colaborare mult mai bună şi pe care îl consideră un partener mai credibil.

După revocarea lui Vlad Voiculescu, conducerile USR-PLUS au transmis că ”demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi imatură a premierului Florin Cîţu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliţie funcţional”. 

”Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru”, a fost mesajul USR PLUS.

De asemenea, cele două partide au cerut  de urgenţă o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîţu.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu de la Mionisterul Sănătăţii,precizând că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru a asigura buna guvernare, exprimând susţinerea PNL pentru decizia prim-ministrului. De asemenea, Orban a precizat că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie. Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar, dar şi posibilitatea renegocierii ministerelor în coaliţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.