Marina rusă a lansat miercuri manevre militare la Marea Neagră, înainte de sosirea în regiune a unor nave americane de război, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nave de suprafaţă din cadrul Flotei ruse la marea Neagră, cu cartierul general la Sevastopol, în Peninsula ucraineană Crimeea, participă la aceste manevre, dar şi avioane şi elicoptere.

În cadrul acestor exerciţii, Marina rusă se antrenează să tragă în ţinte situate la suprafaţa apei sau în aer, potrivit presei ruse.

Două nave de război americane urmează să sosească la Marea Neagră săptămâna aceasta, în contextul în care Statele Unite şi NATO acuză Rusia de comasarea a zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina şi în Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Moscova a îndemnat marţi navele americane de război să rămână cât mai departe de Crimeea, ”pentru binele lor”, şi a denunţat această desfăşurare americană la Marea Neagră drept o ”provocare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.